Nieuws & In de Media

De verzorging en zorg voor ouderen

09-02-2016

In particuliere woon en zorg huizen zijn de zorg en het wonen gescheiden.

 

U woont in uw eigen appartement en krijgt daar diensten bij zoals schoonmaak, was en maaltijden. De extramurale zorg wordt meestal door een thuiszorgorganisatie geleverd.

 

Binnen de Pelgromhof wordt de extramurale zorg geleverd in samenwerking met thuiszorg stichting Diafaan. Dit betekent dat er 24 uurs zorg aanwezig afgestemd op uw behoefte.

 

Denk hierbij aan het aantrekken van steunkousen en het inbrengen van de hoortoestellen. Of hulp bij het wassen en douchen. Hulp bij het opstaan en naar bed gaan. Wat u precies nodig heeft wordt bepaald door uw indicatie en is vastgelegd in uw zorgleefplan.

 

Naast deze dagelijkse zorg zijn er ook momenten dat u te maken kunt hebben met medische klachten. Hiervoor heeeft u soms medicijnen nodig of een bezoek aan de huisarts.

 

In de Pelgromhof woon u in uw eigen appartement. U blijft dus bij uw eigen huisarts wanneer u dat prettig vindt. Uw huisarts kent uw medische achtergrond en uw zorgbehoefte. Goed dus om hier gebruik van te maken.

 

Medicijnen die u nodig heeft worden door de apotheek aan u geleverd in de Pelgromhof.

 

Soms moet u naar het ziekenhuis voor een afspraak. U regelt zelf het vervoer of wij kunnen dit voor u regelen. Moet u bloed prikken dan hoeft u niet weg en kunt u terecht bij de bloedprikpost van het Rijstate in de Pelgromhof. In samenwerking met het Rijnstate werken we aan de uitbreiding voor behandelingen waarvoor u dan niet meer naar het Rijnstate hoeft.

 

Naast deze zorg voor ouderen is er ook persoonlijke verzorging die niet wordt gedaan door de thuiszorg, bijvoorbeeld omdat dit niet binnen uw zorgindicatie valt.

 

Voor deze verzorging is er in de ruime hal van de Pelgromhof van alles veranderd. Zo kunt u voor de verzorging van uw voeten een afspraak maken bij de pedicure die hier een eigen ruimte heeft.

 

Een acupuncturist vindt u hier ook. Acupunctuur is een geneeswijze die al 4000 jaar bestaat.

Met de acupunctuur kunnen vele klachten verholpen worden.

 

De diëtiste helpt u graag bij het samenstellen van een gebalanceerd of speciaal dieet. Hierover worden dan speciale afspraken gemaakt met onze keuken voor uw maaltijden.

 

Aanvullende diensten, zoals een audicien, opticien, zorgverzekeraar, bank en een bedrijf met hulpmiddelen, komen regelmatig langs in de Pelgromhof.

 

Door continu met onze partners samen te werken blijven we ons concept vernieuwen en aanpassen aan de behoefte van onze bewoners.


Heeft u vragen over de mogelijkheden van wonen en zorg in de Pelgromhof? Heeft u andere wensen voor de zorg of verzorging? Neem dan contact op met onze receptie op 085-4019684.