Nieuws & In de Media

Gezond eten voor ouderen in de Pelgromhof

10-03-2016

Gezond eten en bewegen is belangrijk voor iedereen, ook voor ouderen. Daarvoor hebben we in de Pelgromhof een professionele verskeuken en serveren we drie keer per dag een gezonde maaltijd in het restaurant.

Goede voedingsadviezen helpen het risico op sommige aandoeningen te verkleinen of verdere verslechtering te voorkomen. Bij eventuele eetproblemen, bijvoorbeeld bij medicijngebruik, minder trek, en bij kauw- en slikproblemen, geven we goede ondersteuning.

“Wist u bijvoorbeeld dat één op de 14 thuiswonende senioren in Nederland ondervoed is? En dat maar weinig 65-plussers conform de aanbeveling extra vitamine D slikken?“

Prof. dr. ir. Lisette de Groot, hoogleraar Voeding van de Oudere Mens aan Wageningen UR in dit artikel
 

Goede voeding helpt niet alleen om ziekte te voorkomen, maar ook voor het behoud van functionaliteit. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat bepaalde voedingsstoffen, in combinatie met gezonde eet- en leefpatronen, helpen verouderingsprocessen af te remmen.

Daarom stemmen de Chef-kok en diëtist in de Pelgromhof voeding af op individuele behoeften. Voor een goede balans in de voeding maakt u iedere dag gebruik van de maaltijden die geserveerd worden in het restaurant.

Iedere ochtend is er tussen 8.30 en 9.30u het ontbijtbuffet.

In de middag van 12.00 en 13.00u en ‘s avonds van 17.00 en 18.30u is er een 3-gangen keuzemenu in het restaurant.

De vernieuwde openingstijd van het restaurant is nu van 08.30 tot 20.30u.

De maaltijden worden bereid voor de bewoners van de Pelgromhof. Omwonende ouderen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Gezond en gevarieerd eten levert de voedingsstoffen die nodig zijn om uw lichaam gezond te houden. Hiermee verkleinen we de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en botontkalking.

Naast gezonde en gevarieerde voeding is de omgeving ook belangrijk. Samen eten in een prettige ambiance geeft meer plezier. Gezamenlijk eten in het restaurant zorgt voor een goede sfeer en leidt tot leuke gesprekken. Hierdoor neemt u vanzelf meer tijd voor de maaltijd en dat is ook gezond.

Eet daarom gezellig dagelijks mee in ons restaurant. Reserveren kan tot 24 uur van te voren. Ga hiervoor naar de receptie van de Pelgromhof of bel naar 085-4019684. We zien u graag.