Nieuws & In de Media

Lente rondom de Pelgromhof

25-03-2016

Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Tijdens de lente worden de dagen steeds langer. Deze lentenachtevening is dit jaar op 20 maart op het noordelijk halfrond. 

De lente eindigt met de zomerzonnewende (rond 21 juni). Dat is het moment dat de zon het hoogste aan de hemel staat.

Tijdens de lente worden de bomen veel groener en gaan planten bloeien; geleidelijk wordt het warmer en wordt de kans op vorst kleiner.

Het woord lente is een oude afleiding van lang en heeft betrekking op het lengen van de dagen.

De natuur ontwaakt uit haar lange winterslaap. Voedingssappen stromen weer omhoog naar de takken van bomen en struiken en laten de knoppen opzwellen. 

In de tuin van de Pelgromhof verschijnen de eerste bloemen aan de hagen en in de bakken. De akkers rondom Zevenaar worden langzaam weer groen, want koren- en koolzaadplantjes groeien. 

Pasen Pelgromhof Zevenaar

De lente staat voor:

  • bloembollen

  • jonge dieren

  • bomen en struiken die uitlopen

  • andere kleding - lichter en dunner

  • buiten spelen

  • ander eten - nieuwe verse groenten

  • Ander humeur - als de zon schijnt zijn we vrolijker

 


De lammetjes springen in het weiland en de eerste ganzen en zwaluwen keren langzaam weer terug. De temperatuur wordt steeds zachter, maar ligt soms in de vroege ochtend nog onder het vriespunt. In de zon achter het glas is het lekker warm, maar bij een wandeling naar het centrum is de warme jas nog fijn.

Het weer is nog wat onbestendig; steeds vaker komt de zon door de wolken, of er valt een flinke bui. In deze periode is er ook kans op overstromingen en hoog water in de Rijn door de regen tezamen met het smelten van de sneeuw. 

In april komt het plantenrijk echt tot leven. Jonge bladeren aan de bomen geven de mooie zachte voorjaarstinten van geelgroen tot oranjerood. De fruitbomen in de streek krijgen stralend witte bloemen.

Over een paar weken zitten de bomen in de tuin van de Pelgromhof vol in het blad. De witte meidoornhagen bloeien uitbundig. Bij de boeren zie je de velden vol met gele koolzaadbloemen.

Pasen
Daarnaast vieren we in de lente natuurlijk ook Pasen. 
Op Eerste en Tweede Paasdag (27 & 28 maart) genieten bewoners, familie, vrienden en omwonenden in het restaurant van de Pelgromhof van een heerlijk 4-gangen menu. Dit wordt bereid met verse ingrediënten door onze eigen Chef-kok.

Na het Kerstdiner wordt het diner met beide Paasdagen opnieuw een succes. Eerste en tweede Paasdag zitten alvast helemaal volgeboekt voor het diner. Het wordt weer een gezellige drukte met lekker en gezond eten.

Pasen Zevenaar ouderen woon zorg

Namens de Pelgromhof wensen wij u fijne Paasdagen toe!