Nieuws & In de Media

Samen de zorg dragen voor elkaar

04-04-2016

 

Bij Percura Zorg vinden we niet alleen goede zorg belangrijk, maar ook een eerlijke kans op de arbeidsmarkt voor iedereen. Daarom heeft Percura Zorg een samenwerkingsverband met de Driestroom en Regionale Sociale Dienst (RSD) De Liemers.

 

Welzijnsorganisatie De Driestroom verleent zorg en ondersteuning aan mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dit zijn mensen met een verstandelijke, zintuiglijke en/of lichamelijke beperking en psychische aandoeningen.

De Driestroom helpt om deze mensen een arbeidsplaats middenin de maatschappij te geven, in plaats van afgezonderd op een aparte dagbesteding.

 

RSD De Liemers begeleidt mensen bij het vinden van werk. De RSD zorgt ervoor dat werkzoekenden deskundige hulp krijgen bij het vinden van een baan. Daarin werkt de RSD onder andere nauw samen met het bedrijfsleven.

 

Het doel van het samenwerkingsverband tussen Percura Zorg, de Driestroom en RSD De Liemers is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij onder andere de Pelgromhof werkervaring op te laten doen. Hierbij worden de medewerkers begeleidt door een medewerker van de Driestroom.

 

De medewerkers van RSD De Liemers doen mee aan een leerwegtraject. Hierbij kunnen ze ook meedoen aan cursussen. Na voltooiing van het traject hebben zij een baangarantie.

 

De verandering van de zorgmarkt geldt niet alleen voor ouderen. Ook voor mensen die graag willen terugkeren op de arbeidsmarkt is er veel veranderd. Van werken in grote groepen met vaak eenvoudig en repeterend werk naar kleinschalige projecten.

 

Hierbij worden de mogelijkheden en de talenten van deze medewerkers meegenomen. Zo kunnen ook zij zich ontwikkelen.

 

In de Pelgromhof worden de medewerkers ingezet in de keuken, het restaurant en de facilitaire dienst.

 

 

“De medewerkers van de Driestroom leveren de kwaliteit die je mag verwachten van een professioneel horecabedrijf”, zeggen Harry de Vries van de Driestroom en Frank Sanders van de Pelgromhof.

 

Dat is precies wat de Pelgromhof nodig heeft met het succes van het restaurant, waar gekookt wordt door een nieuwe Chef-kok. De medewerkers zijn dan ook een welkome ondersteuning bij de activiteiten.

 

Activiteiten zoals het ontbijtbuffet, een snackmiddag en speciale diners tijdens de feestdagen zorgen er voor dat de bewoners met plezier komen eten. Daarnaast eten ook steeds meer ouderen uit de buurt en uit andere gemeentes, en familie mee in ons restaurant.

 

Door het werk in het restaurant maken de mensen van de Driestroom en RSD De Liemers contact met de bewoners. De bewoners van de Pelgromhof kunnen deze mensen ook iets meegeven van hun levenservaring.

 

Het werk in de Pelgromhof is daarom een mooie invulling van het leven van deze mensen. Zij hebben zo een plaats in de maatschappij, op basis van gelijkwaardigheid.

 

Iedereen heeft recht op geluk. Ons dagelijks geluk wordt voor een groot deel bepaald door een zinvolle besteding van de dag en arbeid. Dagelijks actief bezig zijn met je werk geeft voldoening.

 

Een mooi initiatief waar wij vanuit Percura Zorg graag aan bijdragen.

 

Meer informatie over de Driestroom vindt u op http://www.driestroom.nl en op Facebook http://www.facebook.com/driestroom