Nieuws & In de Media

De bewoner centraal - hoe stelt Percura Zorg ouderen centraal?

08-04-2016

Sinds de start van Percura Zorg begin oktober 2015 is er in de Pelgromhof enorm veel veranderd en verbeterd. Continu kijken we in overleg met de bewoners en medewerkers wat de wensen en behoeften zijn. Samen met partners wordt gekeken hoe we deze wensen kunnen invullen.

Er is altijd iemand aanwezig bij de receptie om te luisteren naar bewoners en vragen te beantwoorden. Bewoners melden zich hierdoor regelmatig bij ons team met vragen en suggesties. Hierdoor kunnen we snel reageren en inspelen op de behoeften. Zo helpt de huismeester bewoners onder andere bij het oplossen van problemen en mankementen in de appartementen.

Percura Zorg als organisatie staat voor de volgende zes kernwaarden:

  1. Persoonlijk: we hebben persoonlijke aandacht voor onze bewoners en werknemers.

  2. Transparant: we zijn open en eerlijk. Wat we zeggen doen we ook.

  3. Excellent: we doen er alles aan om onze bewoners het beste te bieden.

  4. Toonaangevend: door bewezen ondernemerschap en pionier in bedrijfsvoering.

  5. Vernieuwend: door continu met onze partners samen te werken kunnen we ons concept vernieuwen en aanpassen aan de behoefte van onze bewoners.

  6. Daadkrachtig: we zijn initiatiefrijk en werken met gedrevenheid en passie.

 

Zoals je ziet is de eerste kernwaarde persoonlijke aandacht voor bewoners en werknemers. Dit zie je terug in de vernieuwing van de Pelgromhof en de reacties van bewoners hierop. Enkele van deze vernieuwingen zijn:

Keuken

Er wordt dagelijks vers gekookt in de keuken van de Pelgromhof. Met de nieuwe Chef-kok komen er ook telkens weer verrassende ideëen voor de maaltijden. Soms ook verrassende elementen zoals pannenkoeken en snacks. Verse groenten uit de buurt en variatie waarmee we gezonde voeding voor de bewoners ondersteunen.

 

Ontbijtbuffet en diner

Sinds maart is er dagelijks een ontbijtbuffet in het restaurant. Bewoners genieten van een heerlijk kopje koffie of thee en verse belegde broodjes. Het is gezellig druk met onze bewoners, de bewoners van het Masiusplein en de vrijwilligers in het restaurant.

Uit de reacties op Facebook merken we dat dit soort activiteiten belangrijk is voor bewoners. Het ontbijt is een belangrijke maaltijd. Een gezond ontbijt is de juiste start van een dag.

Een bewoner alleen in haar appartement wil deze maaltijd nog wel eens overslaan.

Sinds 7 maart serveren wij niet alleen 's middags, maar ook 's avonds een heerlijk 3-gangen keuzemenu in ons restaurant! Dit is voor de bewoners van de Pelgromhof en voor ouderen uit de buurt.

 

Dineren met de Kerst en Pasen

Op eerste en tweede Kerstdag en eerste en tweede Paasdag konden bewoners samen met familie en omwonenden in het restaurant genieten van een heerlijk 4-gangen menu. Er is een speciaal menu vers bereid door onze eigen Chef-kok en zijn team. Er werd volop gebruik van gemaakt want alle vier de dagen was het restaurant al snel vol.

 

Snackfriday

De Snackfriday is een groot succes. Het restaurant zit vol met de bewoners en mensen uit de buurt. Elke vrijdag kunt u genieten van onze Snackfriday, met heerlijke frietjes en verschillende Hollandse snacks. Tussen 15.00 uur en 18.30 uur bent u van harte welkom in het restaurant van de Pelgromhof om gezellig met ons mee te eten of u kunt het meenemen.

 

Activiteiten

Net als iedere maand staan in april ook weer leuke activiteiten op het programma. Zoals het optreden van het Matrozenkoor op 12 april en de Skoopmobiel voorstelling met de filmklassieker 'Fanfare' op 19 april. Op 22 april is er de jaarlijkse voorjaarsmarkt. Deze maand sluiten we feestelijk af met de Oranjebingo op Koningsdag, 27 april, en een optreden van Vesters Walder Muzikanten op 29 april. Behalve onze bewoners zijn ook buurtbewoners altijd van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten!

Modehuis H&A hield een modeshow in de Pelgromhof. De mooiste dames- en herenkleding werd geshowd aan de bewoners.

Er worden activiteiten om bij te ontspannen georganiseerd en inspannende activiteiten om de motoriek en de hersenen te stimuleren. Denk hierbij aan Kerst- en Paasbakjes maken, activiteiten met kinderen van de basisschool, handwerken en geheugenactivering.

Iedere week zijn er vaste activiteiten maar iedere maand staan er ook nieuwe activiteiten op het programma zoals met sinterklaas, carnaval, optredens en de bioscoop.

 

Vernieuwing

Het nieuwe woonzorgconcept van Percura Zorg staat volop in de belangstelling. In de afgelopen maanden stonden we meerdere keren in de krant en was Percura Zorg te zien in RTL WoonTips.

 

Video:

 
Betaalbaar wonen voor ouderen

De opname zoals deze in de uitzending van RTL WoonTips op zaterdag 5 maart 2016 op RTL4 te zien was.Met een uitleg door Sandra van Zaal over wat woningcooperaties als Baston Wonen kunnen doen in betaalbaar wonen voor ouderen. Wat de zorg inhoudt in een woonzorginstelling als de Pelgromhof wordt verteld door Ton van de Kraats en Frank Sanders van Percura Zorg B.V.Wethouder Stef Bijl van de gemeente Zevenaar vertelt over het belang van dit soort samenwerking en geeft een woontip. Met een aantal opnames van bewoners van de appartementen van Baston Wonen en de Pelgromhof.De overgang van zelfstandig wonen naar een woonvoorziening, kan heel groot lijken. Dat hoeft niet. In de Pelgromhof woont u in uw eigen appartement in een sfeervolle omgeving. Met alle zorg die u wenst en aandacht voor de dingen die uw leven aangenaam maken. Kijk voor meer informatie op: www.percurazorg.nl.

Geplaatst door Pelgromhof op maandag 7 maart 2016

 

Percura Zorg werkt volop aan uitbreiding in andere plaatsen in de regio. Een mooie nieuwe locatie en bestaande locaties die overgaan naar ons woonzorgconcept.

 

Specialist ouderengeneeskunde

Met ingang van april is er een verpleeghuisarts, de specialist ouderengeneeskunde, in de Pelgromhof waar u terecht kunt voor uw vragen. Bewoners en familie kunnen terecht met vragen over ouder worden. Wat kunnen we samen doen met het verzorgend personeel om het wonen en leven zo aangenaam mogelijk te maken?

 

Pedicure

Begin april was er de opening van Pedicurepraktijk Pelgromhof. Er is een vernieuwde praktijkruimte waar bewoners eenvoudig terecht kunnen. De praktijk wordt gerund door Eleonore Hebing & Stefanie Janssen. Om een afspraak te maken te maken kunt u de pedicure bereiken op 06-24247472.

 

Diëtist-acupuncturist

De Pelgromhof heeft sinds maart een nieuwe diëtist-acupuncturist, Joni Roelse. Zij combineert voedingsadvies met acupunctuur om gezondheidsklachten aan te pakken. Joni is op maandagmiddag en woensdag in de ochtend en middag aanwezig. Om een afspraak kunnen bewoners haar bereiken op 06-17443630.

 

Online informatie voor bewoners en familie

Via onze website en de Facebook pagina houden we bewoners op de hoogte van nieuwe activiteiten. Daarnaast plaatsen we regelmatig berichten met foto’s van de evenementen met de bewoners. Hierdoor kunnen kinderen en kleinkinderen meekijken wat opa of oma doen in de Pelgromhof.

We blijven luisteren naar bewoners voor nieuwe ideeën en voor het beantwoorden van vragen. Continu kijken we hoe we de bewoner centraal kunnen stellen en ons woonzorgconcept kunnen verbeteren en uitbreiden.

Met de activiteiten, de maaltijden in het restaurant en de samenwerking met partners zoals de pedicure, diëtst-acupuncturist en Rijnstate wordt de Pelgromhof ook steeds meer het centrale ontmoetingscentrum voor ouderen.

Heeft u suggesties, verbeteringen of vragen over het woonzorgconcept van Percura Zorg?
Kom dan naar de receptie van het woonzorgcentrum de Pelgromhof te Zevenaar (telefoonnummer: 085 401 9684) of mail naar: info@pelgromhof.nl.

Ons team helpt u graag.