Nieuws & In de Media

Activiteiten in mei in de Pelgromhof

02-05-2016

Voor de maand mei staan er weer verschillende activiteiten gepland in de Pelgromhof te Zevenaar.

Met activiteiten als de sjoelcompetitie, seniorengym en kegelen helpen we u graag om in beweging te blijven. Het is belangrijk om de gewrichten en spieren soepel te houden. Het weer wordt gelukkig ook steeds beter, dat geeft weer ruimte voor een lekkere wandeling naar het centrum of in de tuin.

Met activiteiten als Naald en draad, knikkerbakspel, handwerken en spelletjes schenken we aandacht aan de fijne motoriek. Natuurlijk is het ook leuk om te doen.

Daarnaast zijn er activiteiten die vooral bedoeld zijn om het geheugen en het denken te stimuleren. De geheugenactivering iedere maandagochtend is hier speciaal voor bedoeld en helpt enorm voor de deelnemers. Klaverjassen kunt u iedere maandagmiddag in het restuarant.

Deze activiteiten zijn bedoeld voor de bewoners van de Pelgromhof. Daarnaast zijn ouderen uit de omgeving ook iedere dag welkom bij deze activiteiten. Bewust bewegen of ontspannen meespelen, het belangrijkste is dat u dit samen doet. U hoort er bij en blijft in contact met anderen.

Deze maand hebben we ook weer een aantal bijzondere activiteiten.

Film 'Help, de dokter verzuipt!'

Dinsdag 17 mei is alweer de laatste filmvoorstelling van de Skoopmobiel voor dit seizoen. Dit keer de klassieker 'Help, de dokter verzuipt!' met in de hoofdrollen Jules Croiset, Martine Bijl, Piet Bambergen en Willeke van Ammelrooy.

De roman speelt zich af in de Peel en verhaalt over dokter Angelino, een Bourgondisch type met een grote mond die een rustige dorpsgemeenschap in de Peel op stelten zet wanneer hij met zijn auto het kanaal in rijdt.

Een half uur voor aanvang van de film is de zaal geopend en bestaat de gelegenheid tot het nuttigen van een kop koffie of thee. Tijdens de inloop en in de pauze is er muziek.

De entree bedraagt € 4,00 inclusief koffie/thee bij binnenkomst.

Modeshow

Modeshow Pelgromhof Zevenaar

Na het succes van twee maanden geleden is er deze maand weer een modeshow. Het gemak van kleren kijken en kopen in de Pelgromhof. Dit keer verzorgt Vincken mode op vrijdag 20 mei de modeshow. Mode voor dames en heren om de komende maanden weer goed voor de dag te komen.

Avondvierdaagse

Mei is ook de traditionele maand voor de avondvierdaagse vol met fanatieke en ontspannen wandelaars, en veel leerlingen uit het basisonderwijs. De avondvierdaagsen start maandag 23 mei en wordt georganiseerd door SWKZ

Donderdag 26 mei rond 18.00u genieten we samen van de intocht van de avondvierdaagse. Alle wandelaars lopen dan met bloemen en snoepgoed langs de Pelgromhof in Zevenaar.

activiteiten mei Percura Zorg Zevenaar

Bewoners en de buurtbewoners van de Pelgromhof zijn van harte welkom om mee te doen aan al deze activiteiten.