Nieuws & In de Media

Welke zorg krijg ik bij kleinschalig wonen?

10-12-2015

Kleinschalig wonen met zorg, betekent dat u woont in een zelfstandig appartement en daar de zorg krijgt die u nodig heeft. In de kleinschalige woonvoorziening de Pelgromhof, heeft u een eigen appartement. Daarbij worden de versbereide maaltijden verzorgt en genuttigd in het restaurant. Hier kunt u ook gezellig samen koffie, thee of een drankje drinken.

Daarnaast krijgt u in de Pelgromhof dezelfde zorg als in een regulier verzorgingstehuis, maar dan in uw eigen appartement. U krijgt daar de zorg die u nodig heeft, op een manier zoals u dat verwacht.

Hoeveel zorg u precies krijgt hangt af van uw indicatie van het CIZ. Er is altijd zorg beschikbaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag. We kunnen de zorg dus aanpassen aan uw behoefte. Onze verzorgenden en verpleegkundigen helpen bij de kleine dingen die u niet meer zo gemakkelijk afgaan. Denk hierbij aan steunkousen aantrekken of uw hoortoestel aanbrengen. Onze verpleegkundigen bieden daarnaast de intensieve verpleging en hulp bij behandeling wanneer u dat nodig heeft. Overdag en ‘s nachts.

In de tijd dat u in de Pelgromhof woont kan uw behoefte voor verzorging of de noodzaak voor verpleging veranderen. De zorg die wij u bieden groeit dan ook mee met uw behoefte.

Wanneer u naar het ziekenhuis moet dan wordt er vervoer voor u geregeld. Uw kinderen kunnen dit ook samen met u doen. Voor een afspraak met uw eigen huisarts kunt u naar de praktijk. Natuurlijk kan de huisarts ook op huisbezoek komen in uw appartement. De apotheek bezoekt dagelijks de Pelgromhof en levert de medicijnen voor u persoonlijk af.

Woont u nog in uw eigen huis en heeft u na een behandeling in het ziekenhuis behoefte aan tijdelijke zorg en verpleging? Dan is daarvoor ook ruimte in de Pelgromhof. Een verblijf met de zorg en verpleging die past bij uw situatie.

Ook ouderen die behoefte hebben aan warmte en gezelligheid kunnen gebruik maken van de dienstverlening binnen de Pelgromhof. U kunt hierbij denken aan de gezamenlijke warme maaltijd, meedoen aan dagactiviteiten of gewoon samen een drankje drinken.

Wilt u meer weten over de zorg bij ons, die past bij uw behoefte? En hoe wij u kunnen helpen met de indicatie aanvraag bij het CIZ? Neemt u dan contact met ons op. Ons team hrlpt u graag.