Nieuws & In de Media

Kerst vier je samen

17-12-2015

De gezellige dagen rondom de kerst breken weer aan. De straten stralen een gezellige sfeer uit met overal lichtjes. De huizen en tuinen zijn versierd met lampjes. Binnen staat de kerstboom, soms zelfs met een kerststal. Het is de tijd van het jaar om samen te zijn met uw familie en gezin. We kijken terug op een bijzonder jaar en halen herinneringen op.

 

Kerst gaat voor de meeste mensen over samen zijn, samen eten en gezelligheid. Dit gevoel herkent niet iedereen. Voor een grote groep mensen is dit ook een periode van eenzaamheid.

Wist u dat er gemiddeld één oudere bij u in de straat woont die de feestdagen alleen doorbrengt?

 

Nederland telt ruim een miljoen eenzame ouderen, van wie er 200.000 extreem eenzaam zijn. Dit blijkt uit cijfers van het Nationaal Ouderenfonds. De kamer niet meer uitkomen, geen bezoek van familie, dat is eenzaamheid. Juist tijdens de decembermaand voelen veel ouderen zich soms eenzaam. Elkaar opzoeken is de manier om dit tegen te gaan.

 

Deze groep ouderen heeft het verdiend om, net als ieder ander, te genieten van de kerstperiode. Wij mogen hen de kerst niet in eenzaamheid laten doorbrengen.

 

Voor veel ouderen is de Kerst in de eerste plaats nog een religieus feest. Een feest dat symbool staat voor meer dan gezellig samen zijn met de familie en vrienden, lekker eten en cadeautjes. Zij bezoeken de mis en zijn vertrouwd met kerkelijke kerstliederen.

 

Om eenzaamheid tegen te gaan, biedt De Pelgromhof altijd, maar vooral ook tijdens de kerstperiode, ouderen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, samen te bewegen, te eten, een spelletje te doen of iets gezamenlijk te ondernemen.


Een aantal bijzondere evenementen tijdens de kerstperiode:

  • Lichtjestocht: zaterdag 19 december om 16.30u vanaf het centrum van Zevenaar. Een mooi en sfeervol samenzijn. Na afloop, om 18.30 kunt u samen gezellig een kopje koffie of thee drinken in de Pelgromhof.

  • Kerstbakjes maken: maandag 21 december om 14.30u.

  • Kerstconcert met ‘A sign of Friendship’: dinsdag 22 december om 19.30u, in het theater.

  • Kerstdiner: vrijdag 25 en zaterdag 26 december, om 12.30 en 18.00u, in het restaurant. Geniet samen met uw familie van een heerlijk 4-gangenmenu, samengesteld door onze chef-kok.

  • Oudejaarsbingo: donderdag 31 december om 14.30u.


Iedere week zijn er bij de Pelgromhof nog veel meer activiteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie. We zijn iedere doordeweekse dag, van 08.30u tot 17.00u te bereiken via telefoonnummer: 085 401 96 84. Ons team staat u graag te woord.