Nieuws & In de Media

Woonzorg appartementen in Zevenaar

31-03-2016

 

U probeert zo lang mogelijk zelfstandig te wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. De benodigde zorg en hulp wordt verleend door uw kinderen, buren, familie en de thuiszorg.

 

De afgelopen paar maanden bent u misschien weleens gevallen terwijl er niemand in de buurt was. Er wordt voorzichtig gesproken over een verzorgingstehuis.

 

De stap lijkt zo groot. U voelt er nog niets voor om de gehele dag verzorgt te worden, omdat u nog veel dingen zelf doet. Maar er is ook steeds meer zorg nodig voor kleine dingen die u niet meer zelf kunt.

 

Een woonzorgcentrum als de Pelgromhof is een mooie oplossing. U woont in uw eigen appartement. Er zijn altijd mensen aanwezig voor de zorg. Het eten wordt dagelijks vers voor u gekookt.

 

De Pelgromhof is in de buurt van het centrum in Zevenaar. U kunt naar het centrum wandelen of met de rolstoel.

 

Het eten is gezamenlijk en er zijn allerlei activiteiten die u samen kunt doen met de andere bewoners. Er is ook voldoende ruimte in uw appartement om alleen te zijn wanneer u dat wenst.

 

Familie en vrienden kunnen altijd langs komen voor bezoek of een praatje. Ze kunnen ook met u mee eten in het restaurant.

 

Wonen in het Woonzorgcentrum

De woonzorg in de Pelgromhof is opgedeeld in 3 onderdelen:

 

1. Wonen

U woont in uw eigen appartement binnen de Pelgromhof. Hier betaalt u huur voor zoals u zou betalen voor een andere huurwoning.

 

De huurprijzen van de appartementen zijn afhankelijk van de grootte en gaan vanaf € 750 per maand. Dit neemt u rechtstreeks af van de Pelgromhof.

 

2. Service

Dit is alle hulp en ondersteuning die niet vallen onder de huur of zorg. Denk hierbij aan maaltijden, personenalarmering, interieurverzorging, linnenverzorging, internet en meer.

Eigenlijk alles rondom het wonen behalve de huur van het appartement.

 

Voor de servicekosten betaalt u maximaal €1.250 per persoon, per maand. Dit neemt u ook rechtstreeks af van de Pelgromhof.

 

3. Zorg, begeleiding en ziektekosten

De zorg en huishoudelijke verzorging wordt geleverd op basis van de aan u toegewezen zorgindicatie. Deze wordt, afhankelijk van deze indicatie, betaald uit de Wlz / VPT / Zvw of WMO. Deze betaalt u dus niet zelf.

 

Zie ook dit artikel over de kosten van het wonen in een woonzorgcentrum en over de CAK eigen bijdrage.

 

Overgang aangenaam

Voor uw veiligheid is er dag en nacht altijd verzorgend personeel aanwezig. Zo kunt u rustig slapen met de zekerheid dat u 24 uur per dag op ons kunt rekenen.

 

Wonen in de Pelgromhof is betaalbaar door de lage huur en servicekosten. Maar zeker ook door de lage eigen bijdrage doordat wonen en zorg zijn gescheiden in het woonzorgcentrum.

 

Aan werkelijk alles is gedacht om de overgang vanuit uw thuissituatie zo natuurlijk en aangenaam mogelijk te maken.

 

Vernieuwing appartementen en badkamers afgerond

In december werd u ingelicht over de vernieuwing van de badkamers. De eerste badkamers waren toen klaar: https://www.percurazorg.nl/action/news/item/23/wonen-met-zorg-dat-voelt-als-thuis/

 

Woonzorg appartement Pelgromhof vernieuwd

 

De vernieuwing van de badkamers van de laatste 8 appartementen zijn nu ook afgerond.

 

De badkamers hebben een nieuwe, frisse en moderne uitstraling gekregen; mooie tegels, een nieuwe vloer, een hangend toilet, een nieuwe wastafel en een nieuwe doucheruimte.

 

Natuurlijk zijn er ook de belangrijke voorzieningen voor mensen die zorg nodig hebben, Zoals alles op de juiste hoogte en beugels.

 

Niet alleen de badkamers werden vernieuwd. De vloeren in de appartementen zijn ook vernieuwd en er is geschilderd. Alles heeft een frisse nieuwe kleur gekregen.

 

Dat maken de appartementen weer van deze tijd.

 

Laatste 8 appartementen

Nu deze vernieuwing is afgerond betekent dit dat de laatste 8 appartementen in de Pelgromhof wachten op nieuwe bewoners.

 

Wilt u wonen in een mooie omgeving en de zekerheid van zorg en hulp die altijd aanwezig zijn? Maak dan een afspraak voor een kennismaking met het woonzorgcentrum de Pelgromhof te Zevenaar, via telefoonnummer: 085 401 9684 of mail naar: info@pelgromhof.nl.

Ons team helpt u graag.